Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder Nyheder - Høringer og afgørelser Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand fra Kornumgårdsvej 16, Brønderslev via regnvandsbassin

Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand fra Kornumgårdsvej 16, Brønderslev via regnvandsbassin

Det rådgivende firma NIRAS A/S har den 8. februar 2024 på vegne af CSCS Invest A/S ansøgt om tilladelse til at udlede regnvand (tag- og overfladevand) fra befæstede arealer fra ny boligudstykning samt eksisterende byggeri på Kornumgårdsvej 16, 9700 Brønderslev. Hele området er på ca. 1,3 ha og udledningen vil ske til Kornumgårdsgrøften via nyt udløb. Inden udledningen til vandløbet vil regnvandet blev forsinket og renset i et vådt regnvandsbassin.

Brønderslev Kommune meddeler hermed tilladelse til udledning efter miljøbeskyttelseslovens §28.

Tilladelsen meddeles på følgende vilkår:

  • Tilladelsen gælder fra d.d. Tilladelsen gives på baggrund af oplysningerne i afsnittet "Grundlag for kommunens afgørelse". Hvis der sker ændringer i forudsætningerne for tilladelsen, skal Brønderslev Kommune forinden kontaktes for vurdering af, om der kræves ny tilladelse.
  • Den maksimale tilladte udledningsmængde fra udløbet fremgår af tabellen nedenfor. Udledningsmængden skal sikres overholdt ved etablering af en fast anordning i afløbet fra regnvandsbassin (vandbremse eller drosselledning). Den maksimale udledningsvandmængde må beregningsmæssigt højst overskrides hvert 5. år. Der skal i beregningerne anvendes en klimasikkerhedsfaktor på minimum 1,2. Tag- og overfladevandet skal forinden udledning til vandløb passer forsinkelsesbassin. Bassinet skal etableres med et permanent vådt volumen (vådbassin) og en vanddybde i hele bundsektionen af bassinet (fra bund af skråningsanlæg) på minimum 0,8 m og maks. 1,5 m. Der skal være olieudskiller funktion (evt. som dykket udløb) samt afspærringsanordning, der gør der muligt at lukke udløbet i tilfælde af forurenings-uheld. Bassinvoluminer fremgår ligeledes af nedenstående tabel.

Udløbs nr.

Opland

Oplandsareal - befæstet (ha)

Maks. udledning (I/s)

Bassin - vådvolumen - minimum (m3)

Bassin - stuvningsvolumen - minimum (m3​)

URBA20.1

BA20.2

1,32

5

292

528

Bassinet skal i øvrigt udformes således, at der ikke opstår kortslutningsstrøm mel-lem ind- og udløb. Derudover anbefales der at etablere et forbassin/sandfang ved indløber til bassinet, idet dette vil reducere behovet for oprensning i hovedbassinet.

  • Vådbassinet inkl. evt. forbassin/sandfang skal vedligeholdes i nødvendigt omfang, så en fortsat effektiv rensning af regnvandet sikres. Ophobet sediment skal senest oprenses, når sedimentet udgør 25 % af vådbassinets volumen (målt som gennem-snit). Der må ikke være tydelige sedimentbanker eller strømrender. Vegetationen må maksimalt dække 50 % af det åbne vandspejl.
  • Forinden der foretages oprensning eller fjernelse af vegetation skal Brønderslev Kommune kontaktes med henblik på eventuel fastsættelse af vilkår for arbejdets udførelse og bortskaffelse af sediment.
  • Indtil det fremtidige regnvandslaug er stiftet fører CSCS Invest A/S tilsyn. Der skal mindst 1 gang årligt føres tilsyn med bassinerne og udledningerne. Tilsynet skal omfatte:
    • Kontrol af indløb og udløb
    • Kontrol af sedimentophobning og vegetationsudbredelse i såvel forbassin/sandfang som i selve hovedbassinet. Decideret pejling af sedimentophobning udføres efter behov.
    • Kontrol af udledningens påvirkning af vandløbet – erosion, aflejring m.v.
  • Udledningen må ikke give anledning til:
    • At miljømålene for de berørte vandområder ikke kan opfyldes, jf. afsnittet ”Berørte vandområder – Miljømål og tilstand”.
    • Erosion af vandløbsbund og/eller brinker
    • Udledning af sand og sediment, der kan give anledning til aflejringer i vandløbet samt udledning af okker. Dette gælder også i anlægsfasen i forbindelse med f.eks. grundvandssænkning.


  • Udløbsrøret må ikke rage ud i vandløbet. Omkring udløbsrørets udmunding skal brinken sikres mod erosion. Under udløbsrøret og på begge sider skal der placeres sten i størrelsen 10-20 cm i diameter. Modsatte brink sikres på lignende vis i nødvendigt omfang.


Tilladelse:
Tilladensen kan tilgåes her: Tilladelse-til-udledning-af-tag--og-overfladevand-fra-Kornumgårdsvej-16--Brønderslev-via-regnva.pdf


Klagefristen er 4 uger fra meddelelsesdato og udløber

17. juli 2024.

Klagevejledningen fremgår af tilladelsen.


Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Skriv sikkert, hvis du deler følsomme
eller fortrolige oplysninger.

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR-nummer: 29189501

Lukkedage i administrationen

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Kontaktcenter - Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Dronninglund Rådhus

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund
 

Åbningstider

Mandag - onsdag 8.00 - 14.00
Torsdag 8.00 - 16.30
Fredag 8.00 - 13.30

Borgerservice Dronninglund

Torsdag 10.00 - 16.30
Lukket i juli
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback