Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder Nyheder - Høringer og afgørelser Høring om forslag til lokalplan samt kommuneplantillæg for en telemast ved Nordens Allé 3, Brønderslev

Høring om forslag til lokalplan samt kommuneplantillæg for en telemast ved Nordens Allé 3, Brønderslev

Høring om forslag til lokalplan nr. 01-T-03.01 – Telemast ved Nordens Allé 37, Brønderslev og kommuneplantillæg nr. 26 Telemast ved Nordens Allé 37, Brønderslev.

Byrådet har den 26/06-2024 besluttet at sende forslag til lokalplan nr. 01-T-03.01 og kommuneplantillæg nr. 26 i offentlig høring.

Kommuneplantillægget vil ændre området fra offentligt formål til teknisk anlæg. Ændringerne sker for at give mulighed for opførelse af en mobilsendemast. Den nye ramme 01-T-03 ændre anvendelsen til teknisk anlæg. Ændringerne sker for at give mulighed for opførelse af en ny mobilsendemast.

Formålet med lokalplanen er at fastlægge det planmæssige grundlag for at kunne opføre en telemast. Lokalplanen har desuden til formål, at telemasten og tilhørende teknikskabes synlighed mindskes ved at fastsætte bestemmelser om konstruktion og farver, samt beplantning, der afskærmer mastefod og teknikskabe mod nærmeste boligområde.

Området er i dag omfattet af Partiel byplanvedtægt nr. 9, der er udlagt til offentlige formål.


Forslag til lokalplan nr. 01-T-03.01 og kommuneplantillæg nr. 26 kan ses på nedenstående links.


Giv din mening til kende

Hvis du har bemærkninger til forslaget til lokalplanen eller kommuneplantillægget, kan du sende dine bemærkninger via den digitale planportal. På planforslagets forside kan du indsende dine kommentarer ved at benytte funktionen ”Din kommentar” til højre på skærmen. Alternativt kan du sende et brev til Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev.

Bemærkningerne skal indsendes, så de er modtaget af kommunen senest den 27/08-2024.



Retsvirkninger

Når et lokalplanforslag er sendt i offentlig høring, må ejendomme omfattet af forslaget, ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der kan foregribe planens endelige indhold. Den nuværende lovlige anvendelse inden for området kan fortsætte, og allerede meddelte tilladelser kan udnyttes. Disse midlertidige retsvirkninger ophører ved lokalplanens vedtagelse eller senest ét år efter forslagets offentliggørelse.

Når høringsfristen er udløbet, kan kommunen tillade, at ejendomme omfattet af planforslaget bebygges eller udnyttes efter forslaget. Ansøgningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen. Der må ikke være tale om et større byggearbejde, der forudsætter udarbejdelse af en lokalplan. Der kan ikke meddeles tilladelse, hvis der er indsigelse til planforslaget fra en statslig myndighed eller indgreb fra miljøministeren.


Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Lokalplanen og kommuneplantillægget er omfattet af lovens § 8, stk. 2, nr. 2, idet den fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser.

Brønderslev Kommune har foretaget en miljøscreening og har på den baggrund truffet afgørelse efter lovens § 10 om, at lokalplanen og kommuneplantillægget ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Vi vurderer, at gennemførelse af planerne ikke medfører en væsentlig påvirkning på miljøet.

Det begrundes med, at planerne

  • kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan
  • angiver mindre ændringer i forhold til det eksisterende plangrundlag
  • ikke forventes at få indvirkning på et internationalt naturbeskyttelsesområde
  • ikke har betydning for den nuværende tilstand af § 3 natur og bilag IV-arter, hvis udnyttelse af naturarealer i størst omfang bevares eller alternativt genetableres.


Afgørelsen om, at planerne ikke er omfattet af krav til miljøvurdering, kan påklages til Planklagenævnet. I klagevejledningen kan du finde reglerne for at klage.


Kontakt

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte:

Casper Lynge Østergaard

Planlægger

Plan og Byg

E-mail: Calos@99454545.dk 

Telefon: +45 99455633




Klagevejledning

Kommunens afgørelse om miljøvurdering kan påklages til Planklagenævnet jf. planlovens § 58, stk. 1, nr. 3.

Hvad kan der klages over?

Der kan kun klages over retlige spørgsmål.

Det vil sige, at du for eksempel kan klage over afgørelser, hvis du mener, at kommunen har fejlfortolket loven eller ikke har overholdt de gældende procedure- og kompetenceregler. Du kan derimod ikke klage over skønsmæssige afgørelser.

Hvis retsregler og retsprincipper er fulgt, kan klagenævnet ikke tage stilling til, om afgørelsen er uhensigtsmæssig eller urimelig.

Hvem kan klage?

  • Erhvervsministeren

  • Enhver med retlig interesse i sagens udfald

  • Landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelsen, på betingelse af:

    • at foreningen eller organisationen har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og

    • at foreningen eller organisationen repræsenterer mindst 100 medlemmer

Hvornår udløber klagefristen?

Klagen skal være indsendt via Klageportalen senest 4 uger efter at afgørelsen har været offentligt bekendtgjort. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller en helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

Hvordan klager jeg?

Du kan klage over afgørelsen til Planklagenævnet gennem klageportalen. Du logger på klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Brønderslev Kommune i Klageportalen.

Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Planklagenævnet via mail på plan@naevneneshus.dk.

Klagegebyr

For behandling af klager skal du betale et gebyr. Gebyrets størrelse differentieres, alt efter om du er en borger eller en virksomhed/organisation. Privatpersoner skal betale et gebyr på 900 kr. Virksomheder og organisationer skal betale et gebyr på 1.800 kr.

Du får dit gebyr tilbagebetalt, hvis:

  • klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves,

  • du får helt eller delvist medhold i din klage eller

  • din klage afvises som følge af overskredet tidsfrist, manglende klageberettigelse eller fordi din klage ikke er omfattet af klagenævnets kompetence.

Kan afgørelsen udnyttes, hvis der klages?

En klage har ikke opsættende virkning medmindre klagenævnet beslutter andet. Det vil sige, at kommunens afgørelse kan udnyttes mens klagesagen behandles. Det er dog på egen risiko at udnytte afgørelsen, da den kan omgøres af klagenævnet.

Domstolsprøvelse

Hvis du ønsker at få kommunens eller klagemyndighedens afgørelse prøvet ved domstolene, skal du anlægge sag inden 6 måneder efter, at kommunens eller klagemyndighedens afgørelse er meddelt.

Uanset om der anlægges retssag, er man forpligtiget til at rette sig efter klagenævnets afgørelse, indtil domstolen måtte bestemme andet.




Registrering og behandling af personoplysninger

Teknik og Miljø registrerer og behandler de modtagne personoplysninger.

For at kunne sagen, kan det være nødvendigt, at Teknik og Miljø indsamler oplysninger om dig hos andre offentlige myndigheder, herunder ministerier og styrelser.

I Teknik og Miljø arbejder vi med dine oplysninger i medfør af den til enhver tid gældende særlovgivning, herunder Vejloven, Vandforsyningsloven, Landbrugslovgivningen, Planloven, Miljøbeskyttelsesloven, Naturbeskyttelsesloven, Byggeloven, samt Databeskyttelsesloven og Databeskyttelsesforordningen (Europa-Parlamentets og Rådets forordning 2016/679, artiklerne 6, stk. 1, litra a-f, og 9, stk. 2, litra a-j).

Teknik og Miljø sletter oplysningerne når opbevaringspligten udløber og et eventuelt arkiveringskrav er opfyldt. Når oplysningerne er arkiveret eller slettet, har Teknik og Miljø ikke længere adgang til dem.

Du har ret til at vide, hvilke oplysninger Teknik og Miljø har om dig, og du kan kræve oplysninger rettet og i visse tilfælde slettet.

Du kan kontakte databeskyttelsesrådgiveren om dine rettigheder i henhold til databeskyttelseslovgivningen.

Du har ret til at klage til Datatilsynet over Teknik og Miljøs behandling af dine personoplysninger.

På Datatilsynet.dk kan du læse mere om databeskyttelsesrådgiverens rolle. Brønderslev Kommunes databeskyttelsesrådgiver er Mikkel Mose Baltsersen, Brønderslev Kommune, Sekretariatet, Ny Rådhus Plads 1, 9700 Brønderslev, Mail: dpo@99454545.dk, Tlf. 99455455.




Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Skriv sikkert, hvis du deler følsomme
eller fortrolige oplysninger.

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR-nummer: 29189501

Lukkedage i administrationen

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Kontaktcenter - Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Dronninglund Rådhus

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund
 

Åbningstider

Mandag - onsdag 8.00 - 14.00
Torsdag 8.00 - 16.30
Fredag 8.00 - 13.30

Borgerservice Dronninglund

Torsdag 10.00 - 16.30
Lukket i juli
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback