Forslag til lokalplan nr. 03-B-18.04 Boligområde, Østermarken II, Hjallerup
Høring om forslag til lokalplan nr. 03-B-18.04
Teknik- og Miljøudvalget har den 3. februar 2025 besluttet at sende forslag til lokalplan nr. 03-B-18.04 i offentlig høring.
Lokalplanen giver mulighed for etablering af boliger som henholdsvis åben-lav i form af parcelhuse og kompaktgrunde, og tæt-lav i form af dobbelthuse, kædehuse eller rækkehuse. Lokalplanen fastlægger delområder, som definerer hvilke boligtyper, der kan placeres hvor. Flere af delområderne giver mulighed for flere forskellige anvendelser for at sikre fleksibilitet og mulighed for, at udbygning af området over tid kan tilpasses den konkrete efterspørgsel. Vejadgangen til området sker fra Østermarken. Åben-lav boligbebyggelse i form af parcelhuse og kompaktgrunde må opføres med en maksimal bebyggelsesprocent på 30. For dobbelthuse, rækkehuse og kædehuse må bebyggelsesprocenten være maks. 40. Grundstørrelsen skal for åben-lav i form af parcelhuse være min 700 m² og max 1.399 m² og for åben-lav i form af kompaktgrunde være min. 400 m² og max 600 m². Grunde til tæt-lav skal være min. 400 m² og max 600 m².
Lokalplanområdet er allerede lokalplanlagt. Den væsentligste planmæssige ændring fra den gamle til den nye lokalplan er, at der med den nye lokalplan kan placeres både tæt-lav og åben-lav i form af parcelhuse og kompaktgrunde i arealet ud mod Østermarken. I den eksisterende lokalplan kan arealet tættest på Østermarken kun anvendes til åben-lav med en mindstegrundstørrelse på 700 m². Den nye plan giver også mulighed for en mere fleksibel indretning af området, og at der i dele af området kan indrettes kompaktgrunde. Den nye lokalplan giver også flere valgmuligheder med hensyn til byggematerialer.
Området er i dag omfattet af den gamle lokalplan 03-B-18.02, der udlægger området til boligformål i form af åben-lav og tæt-lav. Ved en endelig vedtagelse af nærværende lokalplan vil der ske aflysning af lokalplan 03-B-18.02.
Forslag til lokalplan 03-B-18.04 kan ses på nedenstående link:
Giv din mening til kende
Hvis du har bemærkninger til forslaget til lokalplanen, kan du sende dine bemærkninger via den digitale planportal. På planforslagets forside kan du indsende dine kommentarer ved at benytte funktionen ”Din kommentar” til højre på skærmen. Alternativt kan du sende et brev til Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev.
Bemærkningerne skal indsendes, så de er modtaget af kommunen senest den 12. marts 2025.
Retsvirkninger
Når et lokalplanforslag er sendt i offentlig høring, må ejendomme omfattet af forslaget, ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der kan foregribe planens endelige indhold. Den nuværende lovlige anvendelse inden for området kan fortsætte, og allerede meddelte tilladelser kan udnyttes. Disse midlertidige retsvirkninger ophører ved lokalplanens vedtagelse eller senest ét år efter forslagets offentliggørelse.
Når høringsfristen er udløbet, kan kommunen tillade, at ejendomme omfattet af planforslaget bebygges eller udnyttes efter forslaget. Ansøgningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen. Der må ikke være tale om et større byggearbejde, der forudsætter udarbejdelse af en lokalplan. Der kan ikke meddeles tilladelse, hvis der er indsigelse til planforslaget fra en statslig myndighed eller indgreb fra miljøministeren.
Lov om miljøvurdering af planer og programmer
Planer, der omhandler fysisk planlægning, skal i henhold til miljøvurderingsloven vurderes i forhold til deres indvirkning på miljøet. Formålet med loven er at sikre, at hensyn til miljøet vægtes højt og at der sker en integration af miljøhensyn under udarbejdelse og vedtagelse af planen.
Lokalplanen er omfattet af lovens § 8, stk. 2, nr. 2, idet den fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser.
Brønderslev Kommune har foretaget en miljøscreening og har på den baggrund truffet afgørelse efter lovens § 10 om, at lokalplanen ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Vi vurderer, at gennemførelse af planen ikke medfører en væsentlig påvirkning på miljøet.
Det begrundes med, at planen/planens
- omfatter et areal, som allerede er lokalplanlagt og udlagt til boliger,
- ikke påvirker indsigten til og fra Hjallerup Kirke væsentligt,
- mulighed for fortætning af boliger i forhold til eksisterende plan ikke vurderes at medføre en væsentlig, visuel påvirkning af landskabet,
- realisering ikke vurderes at ville påvirke yngle- og rasteområder for flagermus,
- realisering ikke vurderes at ville have nogen påvirkning på § 3 beskyttede områder, dels pga. planens karakter og pga. afstanden til naturområdet,
- ikke forventes at få indvirkning på et internationalt naturbeskyttelsesområde,
- ikke vurderes at ville påvirke naturtyper og arter på udpegningsgrundlaget for nærmeste Natura 2000-område dels pga. afstanden og dels pga. områdets fremtidige anvendelse.
Afgørelsen om, at planen ikke er omfattet af krav til miljøvurdering, kan påklages til Planklagenævnet. I klagevejledningen kan du finde reglerne for at klage.
Kontakt
Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte:
Karen Cudrio Andreasen
Planlægger
Plan og Byg
E-mail: kacan@99454545.dk
Telefon: 9945 5134