Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder Nyheder - Høringer og afgørelser Endelig vedtagelse af Lokalplan for Erhvervsområde syd for Ø. Brønderslevvej, Brønderslev.

Endelig vedtagelse af Lokalplan for Erhvervsområde syd for Ø. Brønderslevvej, Brønderslev.

Byråd har den 26. juni 2024 vedtaget endeligt Lokalplan 01-E-18.02 for Erhvervsområde Øster Brønderslevvej syd, kommuneplantillæg nr. 21, samt miljøvurdering af planerne.

Lokalplan og kommuneplantillæg for Erhvervsområde syd for Ø. Brønderslevvej, Brønderslev er endeligt vedtaget. Der er i høringsperioden indkommet ét høringssvar fra Vejdirektoratet, hvor de beskriver at tidligere høringssvar er indarbejdet, og at de ikke har yderligere bemærkninger. Høringen har derfor ikke givet anledning til ændringer.


Den endelige vedtagelse af lokalplanen er offentliggjort på kommunens hjemmeside den 3. juli 2024.

Lokalplanområdet kan anvendes til et nyt motorvejsnært erhvervsområde med vejadgang fra Øster Brønderslevvej. Lokalplanen opdeler området i 7 delområder, der regulerer, hvilken type af erhverv, der kan etableres i området. Området er opdelt, så de mest miljøtunge virksomheder kan placeres ud mod motorvejen, hvor der er længst afstand til boliger. Med begrebet miljøklasser inddeles virksomhederne i miljøklasse 1-7, der indikerer hvor miljøbelastende en virksomhed er.

Lokalplanen forudsætter ændringer af kommuneplanen og er derfor ledsaget af kommuneplantillæg nr. 21. Kommuneplantillægget udlægger rammeområde 01-E-18 til transporttunge erhverv, herunder vognmandsvirksomhed, lagerhotel, logistikcentre og lignende. I rammeområdet kan der, udover transporttunge erhverv, etableres servicefunktioner som tankstation o.l., der udgør en naturlig understøtning af trafikken på det omgivende vejnet.

Kommuneplantillægget ændrer kommuneplanens retningslinje 3.2.1 om erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv. Med tillægget ændres udpegning af arealer forbeholdt produktionserhverv fra et område langs Øster Brønderslevvej til et areal langs motorvejen. Arealerne har omtrent samme størrelse, men arealet langs motorvejen har en mere hensigtsmæssig placering i forhold til afstand til nabobeboelser, og vil dermed medføre færre potentielle miljøkonflikter for de fremtidige virksomheder.

Når lokalplanens endelige vedtagelse er offentliggjort, må der ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med planens bestemmelser, medmindre der meddeles dispensation.


Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Planer, der omhandler fysisk planlægning, skal i henhold til miljøvurderingsloven vurderes i forhold til deres indvirkning på miljøet. Formålet med loven er at sikre, at hensyn til miljøet vægtes højt og at der sker en integration af miljøhensyn under udarbejdelse og vedtagelse af planen.

Lokalplanen og tilhørende kommuneplantillæg er omfattet af lovens § 8, stk. 2, idet den fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser. Brønderslev Kommune har truffet afgørelse om, at lokalplanen er omfattet af krav til miljøvurdering. I tilknytning til lokalplanen og kommuneplantillægget har Brønderslev Kommune udarbejdet en miljøvurdering.


Forslag til lokalplan  og kommuneplantillæg nr. 21 med tilhørende miljøvurdering, kan ses på nedstående links:



Klagevejledning

Kommunens afgørelse om miljøvurdering kan påklages til Planklagenævnet jf. planlovens § 58, stk. 1, nr. 3.


Hvad kan der klages over?

Der kan kun klages over retlige spørgsmål.

Det vil sige, at du for eksempel kan klage over afgørelser, hvis du mener, at kommunen har fejlfortolket loven eller ikke har overholdt de gældende procedure- og kompetenceregler. Du kan derimod ikke klage over skønsmæssige afgørelser.

Hvis retsregler og retsprincipper er fulgt, kan klagenævnet ikke tage stilling til, om afgørelsen er uhensigtsmæssig eller urimelig.

Hvem kan klage?

  • Erhvervsministeren

  • Enhver med retlig interesse i sagens udfald

  • Landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelsen, på betingelse af:

    • at foreningen eller organisationen har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og

    • at foreningen eller organisationen repræsenterer mindst 100 medlemmer

Hvornår udløber klagefristen?

Klagen skal være indsendt via Klageportalen senest 4 uger efter at afgørelsen har været offentligt bekendtgjort. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller en helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

Hvordan klager jeg?

Du kan klage over afgørelsen til Planklagenævnet gennem klageportalen. Du logger på klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Brønderslev Kommune i Klageportalen.

Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Planklagenævnet via mail på plan@naevneneshus.dk.

Klagegebyr

For behandling af klager skal du betale et gebyr. Gebyrets størrelse differentieres, alt efter om du er en borger eller en virksomhed/organisation. Privatpersoner skal betale et gebyr på 900 kr. Virksomheder og organisationer skal betale et gebyr på 1.800 kr.

Du får dit gebyr tilbagebetalt, hvis:

  • klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves,

  • du får helt eller delvist medhold i din klage eller

  • din klage afvises som følge af overskredet tidsfrist, manglende klageberettigelse eller fordi din klage ikke er omfattet af klagenævnets kompetence.

Kan afgørelsen udnyttes, hvis der klages?

En klage har ikke opsættende virkning medmindre klagenævnet beslutter andet. Det vil sige, at kommunens afgørelse kan udnyttes mens klagesagen behandles. Det er dog på egen risiko at udnytte afgørelsen, da den kan omgøres af klagenævnet.

Domstolsprøvelse

Hvis du ønsker at få kommunens eller klagemyndighedens afgørelse prøvet ved domstolene, skal du anlægge sag inden 6 måneder efter, at kommunens eller klagemyndighedens afgørelse er meddelt.

Uanset om der anlægges retssag, er man forpligtiget til at rette sig efter klagenævnets afgørelse, indtil domstolen måtte bestemme andet.




Registrering og behandling af personoplysninger

Teknik og Miljø registrerer og behandler de modtagne personoplysninger.

For at kunne sagen, kan det være nødvendigt, at Teknik og Miljø indsamler oplysninger om dig hos andre offentlige myndigheder, herunder ministerier og styrelser.

I Teknik og Miljø arbejder vi med dine oplysninger i medfør af den til enhver tid gældende særlovgivning, herunder Vejloven, Vandforsyningsloven, Landbrugslovgivningen, Planloven, Miljøbeskyttelsesloven, Naturbeskyttelsesloven, Byggeloven, samt Databeskyttelsesloven og Databeskyttelsesforordningen (Europa-Parlamentets og Rådets forordning 2016/679, artiklerne 6, stk. 1, litra a-f, og 9, stk. 2, litra a-j).

Teknik og Miljø sletter oplysningerne når opbevaringspligten udløber og et eventuelt arkiveringskrav er opfyldt. Når oplysningerne er arkiveret eller slettet, har Teknik og Miljø ikke længere adgang til dem.

Du har ret til at vide, hvilke oplysninger Teknik og Miljø har om dig, og du kan kræve oplysninger rettet og i visse tilfælde slettet.

Du kan kontakte databeskyttelsesrådgiveren om dine rettigheder i henhold til databeskyttelseslovgivningen.

Du har ret til at klage til Datatilsynet over Teknik og Miljøs behandling af dine personoplysninger.

På Datatilsynet.dk kan du læse mere om databeskyttelsesrådgiverens rolle. Brønderslev Kommunes databeskyttelsesrådgiver er Mikkel Mose Baltsersen, Brønderslev Kommune, Sekretariatet, Ny Rådhus Plads 1, 9700 Brønderslev, Mail: dpo@99454545.dk, Tlf. 99455455.

Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Skriv sikkert, hvis du deler følsomme
eller fortrolige oplysninger.

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR-nummer: 29189501

Lukkedage i administrationen

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Kontaktcenter - Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Dronninglund Rådhus

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund
 

Åbningstider

Mandag - onsdag 8.00 - 14.00
Torsdag 8.00 - 16.30
Fredag 8.00 - 13.30

Borgerservice Dronninglund

Torsdag 10.00 - 16.30
Lukket i juli
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback